Grejanje za 1 evro - Princip rada toplotne pumpe

Princip rada - Može li grejanje biti toliko jeftino?

Princip rada toplotne pumpe

Običan kotao na struju ili TA peć potroše 9kWh el.energije da isporuče u idealnom slučaju 9kWh toplotne energije. Viessmann toplotne pumpe stvore i 5-6 puta više energije nego što joj je potrebno da radi, pa može da isporuči istih tih 9kWh toplote trošeći manje od 2 kWh el.energije. Dakle, 5-6 puta efikasnija od običnog grejanja na struju.

Kada pogledamo kroz prozor, napolju je ulica, automobili, drveće... i besplatan izvor energije – VAZDUH, VODA, ZEMLJA.

Novom tehnologijom koja funkcioniše na principu "obrnutog frižidera", zapravo, onako kako frižider "izvlači" toplotu iz svoje unutrašnjosti (hladi je) i prenosi je u Vašu kuhinju (greje je), tako Viessmann toplotna pumpa izvlači toplotu iz spoljnjeg vazduha, podzemne vode ili zemlje ii koristi je da zagreje radijatore ili podno grejanje u Vašem domu.

U zavisnosti odakle izvlačimo dodatnu besplatnu energiju delimo i toplotne pumpe:

Ono što vam toplotna pumpa omogućava pored fantastičnog komfora i efikasnog grejanja jeste i izuzetno štedljivo hladjenje tokom leta!

Jednostavno rečeno, za razliku od svakog drugog uredjaja za grejanje, kod koga morate da platite mnogo više energije nego što iskoristite, kod toplotne pumpe je to suprotno. Naprotiv, višestruko više dobijete energije nego što platite.

Zašto baš Viessmann toplotna pumpa?

  • Zato što možete smanjiti troškove grejanja i do 80%. Sa cenama drveta, uglja i struje koje stalno rastu, nije verovatno da ćete ikad zažaliti nad svojom odlukom. U stvari, počećete da uživate u jeftinom grejanju već od prvog meseca.
  • Zato što u poređenju sa grejanjem na ugalj, gas ili lož ulje, ovim rešenjem sprečavate nekoliko tona otrovnog ugljendioksida godišnje da se ispusti u atmosferu. Od Vašeg doma – doprinos vredan hvale. Zapravo, korišćenjem ove Viessmann toplotnih pumpi ostvarićete za okolinu isti efekat kao da su dva automobila doživotno isključena iz saobraćaja.
  • Zato što nije potrebna nikakva "dostava goriva" na kakvu smo navikli kod uglja, drveta ili lož ulja. Viessmann toplotna pumpa radi na struju koja je već u Vašem domu, ali kako samo štedljivo!
  • Zato što je održavanje ovog sistema nepotrebno, ovo je uređaj koji radi po principu "uključi i zaboravi". Dim i dimnjak, pepeo i loženje, "curenje" i kondenzacija kotla prvog dana pašće u zaborav.
  • Zato što Vam toplotna pumpa uz pomoć svoje moćne automatike sama na osnovu spoljne temperature određuje optimalnu temperaturu u Vašem domu.
  • Zato što o kvalitetu Viessmann toplotnih pumpi garantuju najprestižniji evropski sertifikat o kvalitetu EHPA i 100 godina tradicije ove premijum robne marke.